A felvidéki iskolai beiratkozások esedékessége folytán a Rákóczi Szövetség a 2014/2015-es tanév magyar iskolakezdői számára is meghirdeti beiratkozási ösztöndíj pályázatát. A program a tavalyi évhez hasonlóan minden magyar iskolakezdőre vonatkozik Szlovákia területén.
A Rákóczi Szövetség a programot továbbra is a magyarországi civil társadalom és az önkormányzatok adományaira alapozva hirdeti meg.

A Szövetség december folyamán 13 259 szlovákiai magyar óvodás szüleinek juttatta el levelét a magyar iskolaválasztás érveivel együtt, karácsonyi ajándékcsomaggal összekötve. Ebben a levélben tájékoztatták a szülőket a beiratkozási ösztöndíjról, jelezve számukra, hogy az ehhez szükséges pályázati adatlapot az iskolai beiratkozáskor tölthetik ki.
4066 olyan óvodásról sikerült tudomást szerezni, akik beszélnek magyarul és 2014 szeptemberében iskolakötelessé válnak.

A Szövetség azzal a kéréssel fordult partnereihez, hogy pályázati felhívását használják fel az iskolaválasztási kampányban, illetve az adatlapot az iskolai beiratkozások alkalmával töltessék ki a beiratkozó gyermekek szüleivel.
A kitöltött pályázati adatlapokat, a területileg illetékes Város és Vidéke Célalapok képviselőinek vagy közvetlenül a Rákóczi Szövetség központi irodájának kell elküldeni, legkésőbb a szeptemberi iskolakezdésig.

Az ösztöndíjak átadására a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően kerül majd sor 2014 őszén.

www.rakocziszovetseg.org

Szerző: Megpalyazzuk  2014.01.10. 15:36 Szólj hozzá!

Címkék: ösztöndíj Szlovákia Felvidék Rákóczi Szövetség Határidő: 2014. szept. 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://megpalyazzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr455751420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása