Bizonyára sokan ismerik azokat a Hamvas Béláról készült portré-fotókat, amelyek raktáros időszakában születtek (lásd alább). Ezek a fotók fotóművészeti és kultúrtörténeti szempontból egyaránt kiemelkedőek, a látó és/vagy (hozzá)értő szem első ránézésre felismeri ezt. Nem meglepő, hogy a magyar - és kultúrtörténet ugyanúgy figyelmen kívül hagyja őket, ahogyan a magyar irodalom- vagy gondolkodás-történet Hamvas írásait.

Ki lehet a fényképezőgép innenső oldalán, aki annak idején ilyen éles meglátással és gyöngéd iróniával megfogta Hamvas személyiségét, nemcsak önmagában de tágabb szociális és történeti vetületeivel is? Ki lehetett ez a titokzatos fotográfus, aki előtt Hamvas ilyen derűsen és könnyedén megnyílt?

A pályázat célja

Keressük a nyomravezetőt, akinek segítségével fény derülhet egy bizonyos láthatatlan fotográfus kilétére.

A pályázat részletei

Elsősorban a konkrét, a fotográfus kilétére vonatkozó “külső” nyomravezető adatokat díjazzuk, de második körben kíváncsian várjuk a láthatatlan fotográfus és Hamvas közötti találkozásra-kapcsolatra vonatkozó esszé, novella, videó-installáció vagy kisfilm-forgatókönyv (stb.) jellegű “belső” próbálkozásokat-terveket is.

A nyertest Hamvas-kötetekkel jutalmazzuk.

A pályázat benyújtásának határideje

Határidő nincs, a pályázat folyamatos.

Kapcsolat a pályázat kiírójához

karneval kukac hamvasbela pont org

Tovább a pályázat kiírójának oldalára

A láthatatlan fotográfus nyomában – Pályázat Hamvas Béláról készült fotók készítőjének azonosítása céljából

Szerző: Megpalyazzuk  2012.09.28. 09:43 Szólj hozzá!

Címkék: fotó Folyamatos beadás

A bejegyzés trackback címe:

https://megpalyazzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr154807878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.