A Minőségi Újságírásért Alapítvány hónapról hónapra komoly pénzjutalommal ismeri el azokat az újságírókat, akik az írott és az internetes sajtóban minőségi cikket készítenek. A Minőségi Újságírásért-díj független díj.

A Minőségi Újságírásért-díj célja

A magyar újságírás szakmai kiválóságainak elismerése, illetve a minőségének növelése.

A Minőségi Újságírásért-díjjal jutalmazható bármely az írott sajtóban és az interneten megjelent magyar nyelvű cikk, függetlenül a megjelenés konkrét helyétől és szerző kilététől, feltéve, hogy az illető hivatásszerűen műveli az újságírást.

A pályázat részletei

Nem szempontja a díjazásnak a cikk műfaja és terjedelme. Ugyanakkor a díjazott írás lehetőleg riport, publicisztika vagy műkritika kell legyen. Előnyös, ha választott írás elemző, összefüggéseket feltáró mű.

Minőségi Újságírásért Díj odaítélésének előkészítése érdekében figyelt médiumok

 1. Napilapok (Mellékleteikkel együtt)
 2. Hetilapok (Különszámaikkal együtt)
 3. Internetes hírportálok
 4. Egyéb (pl. Minőségi havilapok, helyi lapok, egyetemi lapok)

A zsűri olyan írásokat kíván elismerésben részesíteni, amelyek kitűnnek:

 • a témaválasztás,
 • a közérdek, társadalmi érték szolgálata,
 • a stiláris színvonal,
 • a nyelvhelyesség, a nyelvi lelemény,
 • a szerkesztés,
 • az eredeti gondolkodásmód, kreativitás és
 • a dramaturgiai érzék

szempontjából. A díjkiíró értékelendőnek tekinti a pontos mérlegelést, a tárgyilagosságot, a vállalt, imponáló elfogultságot és az empátiát. Nem kizáró tényező, ha az írás szerzője korábban megjelent írásával már elnyerte A Minőségi Újságírásért-díjat, de lehetőség szerint kerülendő az ismételt díjazás.

A zsűri havonta tartja összejöveteleit, amikor az alapítvány felkérte szakemberek által készített előválogatásból (12-15 írás), illetve a zsűritagok által javasolt, és a zsűri elő terjesztett cikkekből választják ki az előző hónap Minőségi Újságírásért-díjjal jutalmazható írását és szerzőjét. Az előválogatásba való bekerülésre bárki javaslatot tehet, a beválogatásról azonban az előválogatást készítők dönthetnek.

A díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A díj odaítélése a támogatótól és az alapítványtól független, szakmai döntés eredménye.

A benyújtás határideje

A pályázat folyamatos. Leadási határidő: minden hónap utolsó napja.

Kapcsolat

info@minosegiujsagiras.hu

Tovább a teljes pályázati kiírásra

Minőségi Újságírásért-díj – Pályázat a magyar újságírás szakmai kiválóságainak elismerése céljából

Szerző: Megpalyazzuk  2013.01.23. 09:51 Szólj hozzá!

Címkék: díj újságíróknak folyamatos határidő újságoknak

A bejegyzés trackback címe:

https://megpalyazzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr425037477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.